Overige bezienswaardigheden in Medemblik

In Medemblik is in dit weekend nog veel meer te beleven dan alleen onze markt. Daarnaast zijn er nog veel meer bezienswaardigheden, die u in Medemblik kunt bezoeken.

Nederlands Stoommachine Museum

Het museum is gevestigd in voormalig stoomgemaal De Vier Noorder Koggen Oosterdijk 4 Medemblik en is de plaats om te ontdekken wat water en vuur teweeg kunnen brengen.

Bekijk de website

Bakkerijmuseum "De Oude Bakkerij"

In het historisch centrum van Medemblik vindt u het bakkerijmuseum, In de geur van verse koek proeft u letterlijk de sfeer van vroeger. De bakkers demonstreren alle facetten van het ambacht.

Bekijk de website

Meelmolen De Herder

Meelmolen De Herder staat op de Westerdijk te Medemblik. Bent u benieuwd naar de werking en de oude techniek van de meelmolen. Dat kan in deze molen. Naast de molen staat het Poorthuisje al vanaf 1500. Hier kunt u een heerlijk kopje koffie drinken.

Bekijk de website

Kasteel Radboud

Kasteel Radboud staat aan de oostkant van de haven van Medemblik en dateert uit 1288. Het is een van de vele kastelen, die gebouwd werden in opdracht van Floris V. Het is een zogenoemde dwangburcht tegen de Friezen, maar ook een steunpunt om de onderworpen West-Friezen onder de duim te houden. Er zijn steeds wisselende exposities en evenementen.

Bekijk de website

Stadsmuseum Medemblik

In het voormalig gemeentehuis van Medemblik is een permanente tentoonstelling ingericht door de Oudheidkundige vereniging. Er zijn 4 kamers met ieder een eigen onderwerp zoals De omringdijk en Vier Noorder Kogge en Maritiem Medemblik in de Gouden Eeuw. Het gebouw zelf is in 1939 gebouwd naar ontwerp van de architect A.J. Kropholler.

Bekijk de website

Stadsbrouwerij Radboud

In de 13e eeuw werd er al bier gebrouwen in Medemblik. Op dezelfde plek waarin 1501 Bierbrouwerij Het Anker was gevestigd wordt opnieuw bier gebrouwen, namelijk Het Radboud bier. Bij de brouwerij ,Gedempt Achterom 4 Medemblik, kun je het vers gebrouwen bier proeven.

Bekijk de website

Museum Stoomtram Hoorn-Medemblik

Tussen Hoorn en Medemblik rijdt op de spoorlijn uit 1887 de stoomtram door het Wesfriese landschap langs schilderachtige plaatsjes. De lijn is uniek met veel oude stationsgebouwen en bruggen, terwijl op het museumterrein in Hoorn ook veel te beleven is.. Dus de kolen op het vuur en rijden maar.

Bekijk de website